PrehryFarkas

Betekintés egy koronavírus-sejt naplójába!

2020. március 21. 06:18 - Dedi Cool

Figyelmeztetés! Rendhagyó írás következik.
Egy koronavírus-sejt képzeletbeli naplóbejegyzéseibe nyerünk exkluzív betekintést ebben a szösszenetben. Vajon hogy teltek napjai? Hogy látta ő mindennapjainkat? Mit gondolt rólunk? Merre utazott?
A Bergámóban, egy krematórium bejáratánál talált - és ezeddig a nyilvánosság számára ismeretlen - titkos naplóból mindezekre a kérdésekre részletes válaszokat kapunk majd. 

korona.png

Első Nap:

De jó itt a magasban repülni! Csak éppen látni nem látok semmit mert sötét van. Röpködünk itt faltól falig, szerintem ez a valami nem is lát!

Második Nap:

Most meg mi történik? Miért nem repülünk tovább? Már kezdtem megszokni ezt a sok csapkodást!
Meddig kell itt még vesztegelnem ezen a piacon? Mikor repülünk újra? Nem így tűnik, hogy ez a fekete nyavalya valamikor még egyszer felszáll. Mindegy ezt is kipróbáltuk!

Harmadik Nap:

Na végre valaki törődik velem is. Milyen rendes elvisz az otthonába. Jó tett helyében jót várj! Alig várom, hogy visszaadjam ennek az izgága kétlábúnak.

Negyedik Nap:

De jó, kirándulni voltunk! Ekkora épületet még életemben nem láttam. Mindenkivel lekezeltünk. Jól bejártuk a helyet, tetszett de már kezdem unni, ma este tuti másnál alszom majd.

Ötödik Nap:

Ez másfajta. Nem nyüzsög annyira. Mintha valamire készülne. Kicsit uncsi a mai nap itt a négy fal közé bezárva! Jó lenne már egy kicsit kimozdulni.

Hatodik Nap:

Végre! Utazunk! Hurrá! Érdekes ez a nagy monstrum. Eddig azt hittem, hogy az a fekete szárnyas tud csak repülni. Ez a repülés nem volt olyan jó mint a múltkor, úgyhogy inkább dobbantok. Én vissza nem megyek ezzel. Sok szerencsét, Ciao!

Hetedik Nap:

Megérte váltani! Mennyire más ez a kétlábú! Csak ne gesztikulálna annyit a kezével, alig tudom élvezni az új környezetet. Viszont sokan vagyunk egy lakásban, nem unatkozunk majd az biztos.

Nyolcadik Nap:

Elég unalmas volt a mai nap, elmentünk valami nagy épületbe. Itt nem nyüzsögtek annyira a kétlábúak. Mindenki csak egy kétlábúra figyelt, a többiek meg csak mormoltak valamit néha a padsorokban. Viszont volt alkalmam sok mindenkivel megismerkedni.

Kilencedik Nap:

Kicsit lassan indul ez a nap. A kétlábú nagyon lelassult, alig megyünk kirándulni. Nincs kedvem itt feküdni egész nap. Olyan rövid az élet!

Tizedik Nap:

Azt hittem a tegnapi napnál nem lehet unalmasabb. Tévedtem. Ki sem mozdultunk!

Tizenegyedik Nap:

Végre valami történik. Valaki jött. Fehér ruhás, mindegy, csak el innen ebből az unalmas melegágyból.

Tizenkettedik Nap:

Utaztunk ma is. A kétlábúak közül majdnem mindenki ódzkodik mai útitársamtól. Mi bajuk lehet vele? Eddig ilyen reakciót a kétlábúaktól nem láttam! Furcsa.

Tizenharmadik Nap:

Ma kicsit bezárva éreztem magam. Ezt a maszkot nem szabadna használni a kétlábúnak. Ez nem ér! De résen leszünk és az első adandó alkalommal tovább állunk!

Tizennegyedik Nap:

Megint lelassultunk. Alig megyünk ki. Megint melegágy! Uncsi!

Tizenötödik Nap:

Na végre, nem a régi séta, de legalább végre megyünk valahova. Fogalmam sincs mi ez a hely, de legalább itt végre vannak rokonok is. Mi több egyre többen jönnek. Nem lesz rossz ez a hely!

Tizenhatodik Nap:

Attól függetlenül, hogy megint lelassultunk, nagyon szépen összejött a rokonság. Nem is olyan rossz ez a hely. Naponta százával jönnek az uncsitesók. Ki gondolta volna? Micsoda bulik lesznek itt!

Tizenhetedik Nap:

És a rokonok jönnek, csak jönnek. Viszont páran eltűntek. Fogalmam sincs hova mentek. Mindegy, az ő dolguk.

Tizennyolcadik Nap:

Ma nehezen tudtunk már csak bulizni. Valamiért szétszedik a rokonságot! Nem ér! Milyen világban élünk? Meg sem kérdeznek bennünket.

Tizenkilencedik Nap:

Hű de uncsi kezd lenni. Itt fekszünk egész nap. Fogjuk fel úgy, hogy az most az  “after parti”

Huszadik Nap:

Uncsi volt ma is. Dobbantani sem tudok. Ezek teljesen elszaparáltak!

Huszonegyedik Nap:

Mi lehet a rokonokkal? Valami történjen már?

Huszonkettedik Nap:

És igen, valami végre történik! Esélyem sincs dobbantani, de legalább megfordultunk. Csak ez a gép ne lenne ilyen hangos. Eddig nem zavart, de már csak erre tudok figyelni.

Huszonharmadik Nap:

Ennek a gépnek a hangja kiborító! Ennél már csak az elzártság rosszabb! Karantént akarok!

Huszonnegyedik Nap:

Hörög, csak hörög! A gép meg pörög. Forgatják a kétlábút. Teljessen be fogok csavarodni, de az itt persze senkit nem érdekel.
A rokonokkal mi lehet?

Huszonötödik Nap:

Valami nem kóser! A gép végre leállt, micsoda csönd van! Már nem is forgunk. 
És akkor most mi lesz?

Huszonhatodik Nap:

Sosem gondoltam volna hogy visszasírom a gép zaját. Ez a hely olyan mint az elfekvő! Rám se néz már senki. Kiszökni képtelenség. Közel a vég?

Huszonhetedik Nap:

Gyanús ez a sok mozgás. Hova megyünk?
Megérkeztünk valahova. Meleg van. Nagyon meleg...
Lehet hogy ez volt az utolsó naplóbejegyzésem?

U.I.

Ha tetszett ez az írás és esetleg érdekel még más hasonló jellegű korábbi, valamint a közeljövőben megjelenő szösszenet is, akkor lájkold a blog Facebook oldalát: http://www.facebook.com/PrehryFarkas

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prehryfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr8015540256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása