PrehryFarkas

A magyar a legbefogadóbb (inclusive) nyelv a világon?

2021. március 19. 05:01 - Dedi Cool

50 évet kellett megérnem ahhoz, hogy rájöjjek arra, hogy a magyar nyelv a világ egyik legbefogadóbb (értsd angolul "inclusive") nyelve, bár ennek értékét azért meglehetősen csökkenti az a korántsem elhanyagolható tény, hogy ezzel elsősorban csak az Egyesült Államokban lehetne előnyre szert tenni. Mivel én viszont világ életemben sohasem a bégel közepén tátongó lyukra, hanem magára a bégelre koncentráltam, ezért most is azt javaslom, hogy lépjünk túl ezen az apró részinformáción.

De mit is értünk befogadó nyelven? És miért fontos a befogadás vagy tolerancia egy nyelvben? Kit érdekel egyáltalán ez a téma?

Nos, ezekre az elsőre kicsit semmitmondó, sőt még többszöri nekifutásra sem igazán sokkal több jelentőséggel kecsegtető kérdésekre keresi a válaszokat ez a rendhagyó és szatirikus szösszenet. Figyelmeztetek mindenkit, ahogy a hírekben is szokták mondani egy-egy sokkoló tudósítás előtt:

A következő képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak! Csak erős idegzetűeknek!

Így én is fegyelmeztetem most a kedves olvasót, hogy a következő sorok a politikai korrektség illegális határátlépésére is késztethetnek.

E bejegyzés így kizárólag PC vízummal rendelkezők számára ajánlott.

Kezdjük akkor ott, hogy manapság Amerikában már nem ajánlott, sőt mi több kifejezetten nem illik feltételezni senkinek a nemét pusztán biológiai jelek alapján. Magyarul, csak azért mert valaki férfinak látszik, nem feltétlen jelenti azt is, hogy az illető férfinak is vallja magát. (Heti hír, például, hogy egy New York-i elit magángimnáziumban, ahol az éves tandíj 57ezer dollár, a legutóbbi iskolai kódex szerint szabadulni akarnak - többek között - a "fiú" és "lány" - potenciálisan kirekesztőnek titulált - szavaktól is.)

stat.jpg

A legutóbbi amerikai kutatás szerint a Gen Z generáció majdnem minden hatodik tagja már LGBT-nek vallja  magát. Nem csoda tehát, hogy a befogadást már az iskolában el kellett kezdeni és mivel ez a tendencia nagy valószínűség szerint folytatódik majd a jövőben, az elvárás előbb-utóbb az iskolákon túl a társdalom egyéb területein is hasonló mértékű lesz. Azaz az új norma egyik alaptétele az lesz, hogy ne ítéljük meg senki nemét illetve nemi hovatartozását pusztán külső jegyek vagy biológiai tények alapján, mert nemi indentitásukat kizárólag maguk az egyének tudják és fogják is majd meghatározni.

trend.jpg

Nincs ezzel semmi gond, én speciel kifejezetten tisztelem mindenki szabad és egyéni nemi identitásválasztását. Az egyedüli praktikus kérdés számomra csupán csak az, hogy ezt egy ismeretlennel szemben hogy tudjuk meg, ugyanis még mindig ugyanazzal a – régimódi – gondolkodással élünk, hogy ha ne adj Isten megpillantunk egy idegen embert az utcán, akinek mondjuk mellei vannak, akkor az nagy valószínűség szerint egy nő. Talán - még - ezzel sincs semmi gond, bár tudom még leírni is ijesztő ezt a ortodox szemléletet.

Ebből kifolyólag – hogy ugyanennél a példánál maradjak - az angol nyelvben az illető erre az emberre a she szóval utal, ha egyes szám harmadik személyben beszél róla vagy utal rá. Az angolban ugyanis muszáj a kettő közül az egyik nemre utaló személyes névmást használni, ami vagy a he vagy a she. Nem lehet ugyanis a semleges névmást, azaz az it-et használni ilyen helyzetben.

ot.jpg

Azaz, nyelvújításra van szükség, mert világosan látszik, hogy az angol nyelv nem kompatibilis korunk gender-semleges társadalmi elvárásaival. Úgy is összefoglalhatjuk, hogy  az angol nyelv kirekesztővé vált. Ezen csorba kiküszöbölésére az ügyet felkaroló aktivisták mára egyre több helyen használják a he/him és she/her helyett a they vagy them (többes szám harmadik eset) személyes névmásokat, mert ezek befogadóbbak, illetve kevésbé előítéletesek, ugyanis mindenki azt a nemet érti rajta, amit csak akar vagy kíván. A szó kimondója és az azt halló egyén így végre biztonságban (safe space) érezheti magát ilyen helyzetekben is. Megvan tehát a megoldás, az angol nyelv, precízebben fogalmazva, annak használata idomult a kor normáihoz.

Ezzel szemben ott áll az ősrégi magyar nyelv, melyben ez a probléma egész egyszerűen sosem létezett. A magyar nyelv - szinte minden világnyelvvel ellentétben - ugyanis nem különbözteti meg a női és férfi nemet. Nincsenek női és férfi szóvariációk, sőt nincsenek női és férfi személyes névmások sem. Egy és csak egyetlen személyre használható személyes névmás van, az "ő", és azon mindenki azt ért, amit akar. Legyen az nőnemű, férfinemű, vagy LGBTQ, mindenki "ő" a magyarban.

Hát tényleg nem sokkal befogadóbb a magyar nyelv?

Úgy is felfoghatjuk, hogy őseink voltak koruk legprogresszívebb gondolkodói. Gyakorlatilag Árpádék hozták be a legbefogadóbb nyelvhasználatot Európába. Évszázadok álltak az angolszász népek rendelkezésére, hogy tanuljanak tőlünk egy kis társadalomkritikát, de ők csak mentek a maguk feje után. Míg ők folyamatosan kirekesztő módon "you know"-ztak, addig mi a befogadás nemzetközi verbális ügynökeikként  hangosan "ŐŐŐŐ"-ztünk, de az amerikaiak még ezeket a titkos jeleket sem vették komolyan. Magukra vessenek hát! 

De tényleg valóban ennyire gender kompatibilis a magyar nyelv? Léteznek veszélyforrások melyek egy újabb Kazinczy-intervencióval talán orvosolhatóak? Hogy tudunk ősapáink nyomdokait követve ismét a progresszivitás úttörőivé válnunk?

A veszélyforrások

Lassuk akkor először a még létező veszélyforrásokat melyeket feltétlen orvosolni kell a fent említett nemes cél elérése érdekében. Nyilvánvaló például, hogy a "Nővér" szó felett eljárt az idő, és ha kicsit szégyenkezve is, de két lehetőség között kell választanunk mihamarabb, amíg még erre egyáltalán módunk van. Vagy száműzzük ezt a férfiakra, akarom mondani férfiakként azonosuló egyénekre nézve kirekesztő szót, vagy felvesszük a "Férfivér" szót a szótárba és azt kötelezővé is tesszük minden egyes alkalommal, amikor a Nővért valaki használja. Nem tudom, melyik a jobb megoldás, ezt inkább az aktivistákra bízom. Én csak annyit ajánlok, hogy ha az utóbbi mellett döntenek, akkor legyen annak egy "Férfivérke" változata is, mert különben akkor megint csak adtunk a sza**nak egy pofont.

Ezen kívül nehéz olyan patriarchális szégyenfolt mellett elmenni mint a nők férjezett nevének ilyetén használata.

Kovács (Lakatos Rozália)

Egyáltalán, hogy jön a Kovács ahhoz, hogy kisajátítsa szegény Lakatos Rozikát és annak leánykori (akarom mondani születéskor kapott) nevét. Ilyet még az angol nyelv sem enged meg magának. Ezzel le kell számolni azonnal. Feudális és kifejezetten sértő a női nemre nézve mindenféle “”zés. Kivételt talán ez alól az az eset képezhet, amikor Kovács eljut arra a pontra, hogy valóban nemet szeretne váltani és így szeretné tudatni a világgal, hogy mától ő bizony már nem Kovács hanem Kovácsné. Ebből a példából is látszik, hogy nem egyszerű mindenkinek a kedvében járni. Már éppen kiküszöböltünk egy óriási veszélyforrást, amikor arra kellet rájönni, hogy ezzel akár egy újabbat is kreálhatunk. Még szerencse, hogy végiggondoltuk az összes lehetséges kimenetelt és rájöttünk, hogy itt komolyabb nyelvi kódexre és egy össztársadalmi konszenzusra lesz majd szükség. Nem egyszerű teljesen befogadónak lenni.

Végül pedig essen szó a szakmák elnevezésével kapcsolatos súlyos vészhelyzetekről is. Elvégre, hogy jön bárki is ahhoz, hogy ne adja meg a nőknek az esélyt a következő szakmák választására és gyakorlására?

juhász, bányász, vájár, asztalos, villanyszerelő, vízvezeték-szerelő

Mert ha van takarító és takarítónő is vagy tanár és tanárnő is, akkor igenis legyen juhásznő, bányásznő, vájárnő, asztalosnő és vízvezeték-szerelőnő is. Ne fosszuk már meg női (elnézést megint az elszólásért, nőként azonosuló) honfitársainkat ezektől a keresett szakmáktól. Számoljunk már végre le a nemi kirekesztéssel és vállaljuk fel ezen szakmák női változatait is. Ugyanis ki tudja mennyi villanyszerelőnő, asztalosnő vagy vízvezeték-szerelőnő nem kap álláslehetőséget korunk férfi domináns állásnyelvezet-használata miatt?

Ez utóbbit egyébként le is teszteltem, mert a minap a lenti apróhirdetést adtam fel Magyarországon a Jófogásban, de a mai napig egyetlen villanyszerelőnő sem jelentkezett. Azzal nyugtatom magam, hogy idő kell minden nagy változáshoz. Valamint azzal is, hogy valami maradandóan befogadó kezdeményezést talán a Prérifarkas is elkezdett Magyarországon. Kvázi történelmi jelentőségű lépésnek vagyunk tanúi. Sebaj, talán majd egyszer valaki értékelni fogja ezt is. Kivárjuk.

 

villany.jpg

A reményfoszlányok

De ne legyünk ennyire borúlátóak, és zárjuk ezt a szösszenetet pozitív gondolatokkal is. A jövő ugyanis reményre ad okot, mert az elmúlt években átvett idegen eredetű szavak többsége kifejezetten befogadó. A celebritás, a sztár, sőt akár az influenszer ugyanis bármikor lehet nő vagy férfi, vagy bármilyen más nemű is.  De ugyanez igaz a trollokra, a kommentelőkre és a fészbuk felhasználókra is. Tehát valóban van remény a teljes befogadás céljának elérésére.

Vagy mégsem?

Fogadjunk, hogy ha végre befogadunk mindent, akkor majd arról fogunk diskurálni, hogy mit is jelent a befogadás és tulajdonképpen miért nem kell MINDENT befogadni. Mibe fogadjunk?

Mibe fogadjunk, hogy a kérdés akkor majd az lesz, hogy "Mi befogadjunk?"

U.I.

Ha tetszett ez az írás és esetleg érdekel még más hasonló jellegű korábbi, valamint a közeljövőben megjelenő szösszenet is, akkor lájkold a blog Facebook oldalát: http://www.facebook.com/PrehryFarkas

 

161 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prehryfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr6516460330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 14:48:29

Már ott baj van, hogy a befogadó (mint nyelv) nem inclusive, hanem adoptive.

Az it nem semleges személyes névmás, mert olyan nincs. Az it emberen kívül bármire használható E/3 személyű névmás (amikor épp személyes névmás szerepet tölt be, és nem mutató névmásit).

A világnyelvekben ugyan valóban van nyelvtani nem (kevés a világnyelv, és egy - pontosabban két, latin és germán - tőről fakadnak, de a világ nyelvei közt azért nem akkora ritkaság a hiánya, és nemcsak a finnugor nyelvekben, hanem a távol-keleti és afrikai nyelvek jó részében sincsenek nemek.

Amennyiben elfogadjuk, hogy Finnország és Észtország Európához tartozik, akkor ők vagy 1500 évvel korábban behozták ezt a nyelvtaninem-nélküliséget Európába, mert annyival korábban érkezte oda, ahol most élnek.

A nővér párja a fivér. Tanulj meg magyarul.

A férjezett nőkre a teljes szláv nyelvcsaládban ott van az -ová vagy más hasonló végződés (Kovácsová, hogy északi szomszédaink példáját idézzem).

A vízvezeték-szerelő nő összetételt így kell helyesen leírni.
Mellesleg a felsorolt szakmákban azért nem találsz nőket, mert nem vesznek fel nőket ezekre a szakokra (autószerelő, asztalos és még jó pár). Talán utána kellett volna nézni, és nem hülyeségeket összeirkálni.

Mellesleg nyelvről írni ilyen pocsék helyesírással elég nagy szégyen. Nekem égne a helyedben a pofám.
Ahogy amiatt is, hogy mennyi teljesen alaptalan hülyeséget hordtál össze ebben az irományban.
Látszik, hogy halvány fingod sincs ez egészről, sem a nyelvészetről, sem a nyelvekről, az angolt és a magyart is beleértve.

Ha viccnek szántad az írást, annak nagyon gyenge lett, ha komolynak, akkor kifejezetten szánalmas.
Kb. olyan, mintha olyasvalaki írna génsebésztről, aki a génsebészet szót sem tudja leírni.

Örömhernyó 2021.03.21. 15:02:23

@élhetetlen: Elton Johnnak semmi problémája nincs, akár naponta örökbefogadhatna egy gyereket a harmadik világból a homo párjával, kb. már senkit se érdekel.

Az van, hogy nyugaton a valós problémákat nem tudják megoldani a mai emberek, ezért ilyen álproblémákat hoznak össze, amikben diadalmaskodhatnak, mert valójában semmi tétje a hatalmasok számára. A magyar ember annyival jobban áll a nyugatiaknál szellemileg, hogy nincs fene nagy jólét, ami elvenné az eszét. A politika mindenhol ad gumicsontot az embereknek, de azért még Kelet-Európában inkább gondolkodnak az emberek, bár már nem annyira, mint pár évtizede.

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 15:35:59

@Örömhernyó:
A gender az angolban a nyelvtani nem.
A biológiai nem az sex. Amikor ezt látod az angol nyelvű kérdőíveken, nem arra kíváncsiak, hogy akarsz-e kefélni, hanem arra, hogy férfi vagy nő vagy-e.
Remélem, még idejében szóltam.

@élhetetlen:
Mészáros profitját lehet, hogy nem veszélyeztetné, de a gyerekek pszichéjét és nemi identitását lehet, hogy károsan érintené, ha kéz buzi nevelné fel őket. Szóval a gyerek szempontjából nem biztos, hogy az Elton John-verzió a jobb a hosszú távú lélektani hatásokat is tekintve. Ez a minden jogot a buziknak is (sőt, nekik többet) szemlélet baromira nem lett átgondolva, átestek a ló másik oldalára.

@Aglaya:
Azért a építész meg a kőműves szakma között van ám árnyalatnyi eltérés, bár mindkettő gépekkel foglalkozik. Ahogy mozdonyvezető nőt is láttam már, de mozdonyszerelőt még nemigen, lehet, hogy azért, mert egy mozdonyszerelő exosztálytársam szerint a 27-29-es kulcs a legkisebb a szerszámosládájukban, és az 50 kilós menyecskét akkor is kiröhögi egy ilyen csavar, ha teljes testsúlyával ráugrik.

"Ezek szerint a nők vagy kislányok, vagy a férjük tulajdona?"
Ez miért kérdés? Ez tény.

@MAXVAL birсaman közíró:
A magyarban az idegen szavak aránya kb. 95%, te szerencsétlen bolgár buzi.

A szuahéliben ugyanúgy nincsenek nemek, mint a magyarban, yeye = ő, férfi és nő esetében is.

"A Kádár-korban aztán plusz szokás lett a nemalapú megkülönböztetés. Azaz a férfit vezetéknevén szólítjuk, míg a nőt keresztnevén,"
Lófaszt, bolgár buzi barom.
A Kádár-rendszerben mindenki vezetéknév + elvtárs/elvtársnő volt hivatalosan, nem hivatalosan meg mindenkit keresztnéven szólítottak.

Az úrnő, pláne az úrhölgy sosem volt szokás a magyarban, asszony vagy kisasszony volt a megszólítás. Az úr meg folyamatosan benne van a nyelvben évszázadok óta.
A magyar nyelv sajátossága miatt a Ms. (míz) megfelelőjét, ami csak annyit tesz, hogy nő, nem tudtuk bevezetni, és nem találtunk rá eddig megfelelő szót, bár nem lenne hülyeség egy ilyen pályázatot kiírni. A két világháború között nem volt ritka, hogy pályázatot írtak ki ilyen ügyekben, a győztesnek jutalommal. Így lett magyar neve egy csomó sportkifejezésnek például.

@Alex Z:
"A magyar nyelv nem véletlenül az egyik legnehezebb a világon"
Ez csak a magyarok terjesztette legenda. Próbálj megtanulni aleut vagy apacs nyelven például, majd meglátod, mi az a nehéz.
Ha meg a feleséged nem tud megtanulni magyarul, akkor nemhogy nyelvzseni, még csak átlagos nyelvérzékűnek sem mondható. Bocsi.

"A magyar nyelv tehát még a született magyarnak is nehéz."
Igen, ez a hozzászólásodon is látszik, úgy a helyesírást, mint a nyelvtant és a stílust tekintve.
(pl.: "de sokszor maga a férfi válassza a nő családnevét" - választja...
"nevezem nevén az embereket" - nevükön
stb.)
De akkor mit mondjunk az angolról, főleg ha amerikai gettónégereket hallgatsz beszélgetni vagy rap címszó alatt brekegni?
Az írásukról már nem is beszélve. Pedig a magyarral ellentétben az angolnak nincs is szabályozott helyesírása.
A "nyelvbizottság" egyébként valóban eléggé ostoba, legalábbis a jelenlegi felállása, lásd a szabályzat 12. kiadását, ami telet lett agyatlan, átgondolatlan faszságokkal, annyira, hogy ideje lenne újra módosítani az utolsó módosítást elkövetőktől eltérően valami ép ésszel megáldott embernek, de a nyelvet nem szabályozza, csak a helyesírást.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 15:39:43

@horrorpornó bábszínház:

"A szuahéliben ugyanúgy nincsenek nemek, mint a magyarban"

De vannak. 14 nem van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 15:41:07

@horrorpornó bábszínház:

"A Kádár-rendszerben mindenki vezetéknév + elvtárs/elvtársnő volt hivatalosan, nem hivatalosan meg mindenkit keresztnéven szólítottak."

Értem, nem éltél akkor, így nem tudod.

morph on deer 2021.03.21. 15:51:12

@Örömhernyó:
“ A magyar ember annyival jobban áll a nyugatiaknál szellemileg, hogy nincs fene nagy jólét, ami elvenné az eszét.”

Hát az nincs.
Ezért aztán a magyar ember kénytelen “mimagyarokká” válni, hogy ezt a nemes célt elérje, ha törik, ha szakad.
És láss csodát: sikerült!

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 15:57:56

@Alick:
Lehetne, csak az már nem demokrácia lenne, hanem mondjuk olyasmi, amire az elmebeteg gazdád törekszik, beteg demokrácia.

@MAXVAL birсaman közíró:
Flúd?
Ezek szerint a magyaron kívül angolul sem beszélsz rendesen? Merthogy nem igazán így ejtik.

@bontottcsirke:
Akkor most nézz utána, mert nem. Vagy gondolod, hogy a Mrs. Alice Smith az Kovács Alizné?

@midnight coder:
Meg az is, hogy aki 4 + 12 évig szétlopja az országot, még mindig nincs akasztófán, a haverjaival és a seggnyalóival együtt.

@kvp:
"Csak a kommunizmus soran kopott ki es vettuk at a szovjet mintat, ami a regi cari orosz hagyomanybol szarmazik."
Ezt a faszságot honnan vetted? Egyik dédnagyanyám még az I. vh. (nem a II., az első!!!) előtt ment férjhez, és már akkor is a férje neve + né nevet kapta. És akkoriban még nem is igen válogathatta meg, hogy mi szeretne lenni, ez volt a több száz éves hagyomány.
Az oroszoknál ráadásul 3 név van, van egy középső apai név is.

@Emmett Brown:
Attól függ, miben. A ritmikus sportgimnasztikában (ma már sport nélkül) a csajok köröket vernek minden transzra. :-)
De szerintem műúszásban is, nem véletlen, hogy a férfiak körében egyik sem futott be nagy pályát.

@nomad:
Azt azért nyilván tudod, hogy ez baromság.

@kárárámaispj:
Lehet, hogy az adott informatikus nem akar évekre börtönbe menni. Mert ha megteszi, az azzal jár.
Remélem, még idejében szóltam.

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 15:59:21

@MAXVAL birсaman közíró:
Akkor szerinted a magyar szavak többsége finnugor eredetű?
Vagy csak baromságokat beszélsz, mint általában?

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 16:00:16

@MAXVAL birсaman közíró:
Nem, a szuahéliben nincsenek nemek, pont úgy, ahogy a magyarban sincsenek.

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 16:00:58

@MAXVAL birсaman közíró:
Én éltem akkor, csak Magyarországon, nem egy szófiai buzitovábbképző elmegyógyintézetben, mint te.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 16:01:23

@horrorpornó bábszínház:

"Flúd?
Ezek szerint a magyaron kívül angolul sem beszélsz rendesen? Merthogy nem igazán így ejtik."

Magyarosan így ejtik. Angolul nyilván nem, de az illető angol hang hiányzik a magyarból.

Billy Hill 2021.03.21. 16:42:50

(Egyszer (vagy 20 éve) a Boros-Bochkor páros azt találgatta, hogy mi lenne jó a -né férfiváltozatának. Azt hiszem az volt a konszenzus, hogy legyen -bá, ugyanúgy egybeírva, így lenne pl. az OV a Lévai Anikóbá, vagy GyF a Dobrev Klárabá...)

pragmatika 2021.03.21. 16:57:30

@horrorpornó bábszínház:

"mert nem vesznek fel nőket ezekre a szakokra (autószerelő, asztalos és még jó pár)."

Meghirdette, nem volt jelentkező.
Egyébként nyilván van olyan nő, aki ihletet érezne a villanyszerelés irányában, kb. 100-ból 1 (lehet hogy ezzel is sokat mondtam. Mindenesetre nekem ilyen nőismerősöm nincs.)
Férfiaknál viszont mondjuk 100-ból 10.
Miért kell folyton letagadni létező különbségeket ? Mert hálistennek vannak. Éppen ettől szép az élet, és ettől szép, két ellenkező nemű kapcsolata.
Miért kell a természet alapvető törvényeit figyelmen kívül hagyni ?
Én olyan környezetben nőttem fel, ahol egy nő büszke arra, hogy nőnek nézik. Ha előzékenyen előreengedik egy bejáratnál, és udvariasak vele.

pragmatika 2021.03.21. 17:05:23

@horrorpornó bábszínház:

"De akkor mit mondjunk az angolról, főleg ha amerikai gettónégereket hallgatsz beszélgetni vagy rap címszó alatt brekegni?"

Nem kell olyan messze menni, egyik sportcsatorna nevét úgy mondják angol akcentussal, hogy "júroszpót plaja" :))) egy horror az angol, a gumi kiejtési szabályaival.

bontottcsirke 2021.03.21. 17:09:02

@horrorpornó bábszínház: azért, mert hülye példát hozol, attól még így van. az MRS. az NÉ.

pragmatika 2021.03.21. 17:16:14

@horrorpornó bábszínház:

"Lehet, hogy az adott informatikus nem akar évekre börtönbe menni."

Hát, ha az informatikust börtönbe lehet vágni azért, mert egy trollt (aki gátolja a többi ember szabad véleménynyilvánítását) leállít, akkor legalább annyira kaptárba lehet tenni magát a trollt is.
Szerintem. De hát ez egyébként intézményesítve is van. "Ebben a posztban ön nem kommentelhet"
Ha ez intézményesítve van, miért ne lehetne ezt megtenni ip címek alapján ?

bontottcsirke 2021.03.21. 17:25:13

@matyas.kiraly: akartam kérdezni, hogy miért kell szeretni az embereket? Ez valami alkotmányban benne van? Most akkor te például miért nem szereted a maxwall-t? Meg minek trollkodsz szét fórumokat? Múltkor még brendel voltál.

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 17:45:34

@MAXVAL birсaman közíró:
Magyarul sem így ejtik, bolgár buzi. Nézz utána.

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 17:46:16

@MAXVAL birсaman közíró:
Mint már mondtam, én éltem, ráadásul itt, nem egy szófiai buzitovábbképző elmegyógyintézetben, mint te.

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 17:48:44

@MAXVAL birсaman közíró:
Egyrészt már a türk is ávétel, mert a magyarok nem türkök, másrészt meg lófaszt a seggedbe, a türk meg a finnugor együtt sincs 15%-a a mai magyar szókincsnek, a nagy része a ma haszált szavaknak szláv, német meg latin (vagy olasz) átvétel, az utóbbi 30 évben meg angol.

Ja, azt tudtad, hogy a door szót nem úgy ejtik, hogy dúr, pedig az a hang sincs meg a magyar hangkészletben?

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 17:49:32

@MAXVAL birсaman közíró:
Nem-nem, esetleg a bolgár buzitovábbképző elmegyógyintézetben Szófiában.
Magyarországon a magyarok semmiképp.

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 17:50:56

@MAXVAL birсaman közíró:
Türkök a bolgárok, seggfej.
A magyarok finnugorok, és ezt már elég sok tudományos kutatás alátámasztja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 17:53:28

@horrorpornó bábszínház:

"a door szót nem úgy ejtik, hogy dúr, pedig az a hang sincs meg a magyar hangkészletben?"

A magyar hiányzik ez a hang, s a magyarok általában vagy ó-t vagy ú-t mondanak helyette.

Egyébként meg fox lepődni, troll. a "door" és a "flood" szóban az "oo" 2 különböző hangot jelöl.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 17:54:38

@horrorpornó bábszínház:

A magyar nem finnugorok, ez régóta cáfolt elmélet. Esetleg lehetek finnugorok is a magyarok között, de a többség semmiképpen se volt az.

igazi hős 2021.03.21. 18:04:49

Ez valami elcseszett humor akart lenni, vagy eleve sima kommentgeneráló hergelésnek készült?
Én kérek elnézést.

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 18:11:24

@Billy Hill:
Pedig a -né kifejezetten finnugor. A naida finnül = nősülni (tárgyesettel, részes esettel szeretkezni), ebből a -da a magyar -ni főnéviigenév-képzőnek felel meg.
A nainen pedig nő.
Tehát a nai- szótő egyértelműen a nőre utal a finnben, a -né, nő, nősül ugyanannak a nő jelentésű finnugor alapszónak a másféle módosuláson átesett változata (a magyarok ősei vagy 2500-3000 éve váltak szét a finnekéitől).

@pragmatika:
Úgy értem, szakközépiskolába meg szakmunkásképzőbe nem vesznek fel (legalábbis pár éve még előírás volt, hogy lányok nem jelentkezhetnek bizonyos szakokra).

Ebben a plajában biztos vagy? Inkább pléja lesz az, de csak magyar füllel, valójában inkább pléjö.

Nézd, én sem szeretem a csávót (valahol írtam is, hogy elérte, amit egyik pártnak sem sikerült: párfüggetlenül egy oldalra állította az embereket, mindenki egyformán utálja), de miben is gátolja a te szabad véleménynyilvánításodat? Nem hagyja, hogy elmondd, amit szeretnél?
Másrészt még egy sokszoros gyilkos adatait is tilos nyilvánosságra hozni, börtön jár érte, a csávó meg nem gyilkos, csak egy troll, aki időnként ugyan elrontja mások szórakozását, de simán le lehet tiltani, ha a blogger meg akar tőle szabadulni, sőt, egy Kurt nevű hozzászóló már azt is kidolgozta, hogyan lehet elvenni a kedvét adott blogok látogatásától.
De nem akar, mert a rengeteg hozzászólásával (akkor is, ha az flood) egy csomó pénzt hoz, tehát a bloggernek hasznot hajt.

@bontottcsirke:
Hülyeségre nem lehet nem hülye példát hozni.
Nem, a Mrs. a mistress rövidítése, és inkább az asszony, mint a -né rövidítése. A -né az angolban nem létező forma, nincs megfelelője.
Tanulj még egy kicsit angolul, nem fog ártani.

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 18:13:31

@MAXVAL birсaman közíró:
Én tudom, bolgár buzi, te írsz baromságokat. A magyarban viszont egyik hang sincs meg. És csak az angolul hozzád hasonlóan nem tudó ostobák ejtenek az oo helyén mindig ó-t vagy ú-t. Ebben a két szóban egyik sem megfelelő.

horrorpornó bábszínház 2021.03.21. 18:16:13

@MAXVAL birсaman közíró:
De bizony, a magyar nyelv finnugor nyelv. Azaz a türk szavak átvételek. Nem véletlenül nincsenek meg sem a finnben, sem az észtben, míg a finnugorok (legalábbis a töveik) megvannak.
De ha gondolod, hogy meg tudod győzni a Magyar Tudományos Akadémiát, amelyiknek szintén ez az álláspontja, akkor nosza.
De amíg nem, addig csak egy elmebeteg bolgár buzi baromságainak lehet tekinteni, amiket írsz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 18:17:40

@horrorpornó bábszínház:

A magyarok kb. 99 %-a nem képes olyan angol hangokat ejteni, melyek hiányoznak a magyarból. Sőt az átlag nem.angolok 99 % esetében ugyanez a helyzet.

De ez szerinted csak sázmodra meglepetés, mivel nem értesz atémához alapszinten se.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 18:19:32

@horrorpornó bábszínház:

"De bizony, a magyar nyelv finnugor nyelv. "

Így igaz, de nem ezt írtad az előbb, hanem azt, hogy a magyarok finnugorok, ami marhaság. Mint mondtam,esetleg egy kis rész lehetett az, de a nagy tgöbbség türk vagy iráni lehetett.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 18:20:20

@horrorpornó bábszínház:

"meg tudod győzni a Magyar Tudományos Akadémiát, amelyiknek szintén ez az álláspontja"

Nincs ilyen MTA-álláspont, ezt scak te álmodtad.

bontottcsirke 2021.03.21. 18:28:44

@horrorpornó bábszínház: smárollak;
What does “Mrs.” mean?
“Mrs.” is a title of respect for a married or widowed woman. As in the case of Miss, it appears with names and characteristics. Sometimes the title includes her husband’s first and last name rather than her own, especially for written correspondence or when the wife’s name is unknown; this practices is becoming far less common than it was in the past, however.

kárárámaispj 2021.03.21. 19:54:42

@horrorpornó bábszínház:
"egy sokszoros gyilkos adatait is tilos nyilvánosságra hozni, börtön jár érte,"
Konkrétan a nevét mindenki tudja. Azt meg nem tilos, hogy adott kommentelő x IP címről írkál, ami akárhol van. Ez nem adatkiadás.

John Nethem 2021.03.21. 20:37:30

Majd csak elmúlik ez a gendermarhaság, mert rájönnek az éppen benne MEGVEZETETTEK, hogy egy nagy átverés , különösképpen meg ideológia és üzlet.....

Ha a gender 92 árnyalatának hittéritői belegebednek is, akkor csak 2 azaz KÉT alapNEM létezik: mégpedig az XX, és az XY . Ez pedig már eleve behatárol egy csomó dolgot.
A DNS-t senki nem tudja lecserélni magában.... ( Hála isten...)

Én csak a valódi nőket sajnálom....
Ide jutott az EMANCIPÁCIÓ és FEMINIZMUS, aki nem képes kiállni a nőiség igazi értékeiért:

Gyakorlatilag az egész valamirevaló nőiséget ÖNTÖKÖN szúrta ---- hogy már kellően idézzünk képzavart, no de a TRANSZIZMUSban ez már gyakorlatilag játszik !!! Mert soha nem tudható !!!

vasarnap.hu/2020/11/24/mit-er-a-no-ha-nem-transz/

John Nethem 2021.03.21. 21:04:59

@horrorpornó bábszínház:

NEM finnugor.
Hanem annak VÉLIK.

Semmiféle bizonyíték nincs rá.
Ami bizonyítékok léteznek, azok jobbára BÖLCSELETI levezetések, különböző 19. századi "törvényszerűségeknek" (Grimm és társai) megfeleltetett szóhasonlítások, ami TÖRVÉNYSZERŰSÉGRŐL kiderült hogy nem törvényszerűség, csak TENDENCIA, amiről aztán a kilencvenes években meg kiderült hogy még az se, csak ESETI RÉTEGI szóváltozások, mikor két nép kultúrája átjárhatóvá válik, és részben fedésbe kerülnek. A régi magyar nyelven leírtak meg NEM mérvadóak a BESZÉLT nyelv visszaadására, mert azok nem KODÁLY meg BARTÓK módszerrel lettek H A N G -fölvéve, hanem csak ki tudja milyen nyelvű írástudók által a maguk nyelvéhez legközelebbi lejegyzési formában.... "Isa por és homu voygmuk..."

HA Debrecen nevét japánra kell átírni, akkor katakanában DE-BU-LE-SA-N lesz belőle, mert a japánban szótagírás van, és az adott szótagokban ezek állnak a magyarhoz legközelebb hangzásban.

Na most ember legyen a talpán az a magyar, aki egy leírt DEBULESAN-ból visszafejti a Debrecent.....

És sorolhatnám tovább..
De itt van a lényeg: Szilágyi N. Sándor nyelvésztől: A szent mókus avagy a módszer buktatói.
mnytud.arts.klte.hu/szilagyi/mokus.pdf

eßemfaßom meg áll 2021.03.21. 21:33:23

@Sequoyah: "Egy no tokeletes villanyszerelo lehet." Lehet, de azért a villanyszerelés nem csak drótok összekapcsolgatásából áll, szerintem kevés lány álmodozik arról legózás közben, hogy a horonymarót végigtolja a falon majd kivési amit ki kell vésni és a végén összeszedi a sittet és kihordja a házból.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 21:43:33

@eßemfaßom meg áll:

A múzsám diák korában a fémmunkás szakkörbe jelentkezett. Azt mondták, menjen csak a varró szakkörbe, fémfeldolgozásra csak fiúk mehetnek.

élhetetlen 2021.03.21. 23:11:09

@Örömhernyó: „nyugaton a valós problémákat nem tudják megoldani a mai emberek, ezért ilyen álproblémákat hoznak össze, amikben diadalmaskodhatnak, mert valójában semmi tétje a hatalmasok számára.”Ez már volt! Nem kell ismételni. „A magyar ember annyival jobban áll a nyugatiaknál szellemileg, hogy nincs fene nagy jólét, ami elvenné az eszét. A politika mindenhol ad gumicsontot az embereknek, de azért még Kelet-Európában inkább gondolkodnak az emberek, bár már nem annyira, mint pár évtizede.” Ezt megpróbálom értelmezni, nem biztos, hogy sikerrel. A magyar ember jobban áll szellemileg, mert nem él fene nagy jólétben. Olyan jól áll szellemileg, hogy tiltakozik valami ellen, ami neki nem árt, de pár ezer embernek jó lenne. (Homo párok házassága, gyerekek nemzése, vagy örökbe fogadása, egyedülálló nők mesterséges megtermékenyítése). Komolyan ezt érted szellemi fölény alatt? Szerintem ez a totális begyöpösödöttség. Hosszú, nem akarom nyújtani, de a homoszexuálisok zömmel hetero családokban születtek, (még 30 éve sem volt elterjedt a lombikbébi program), hetero családi mintát kaptak, és mégis… Ettől függetlenül a „szellemi fölényben” lévők tudni vélik, hogy, ha egy homo férfinek BIZTOSAN homo vagy leszbi lesz a gyereke, de ha csak felnevel örökbe fogadottat, az is homo vagy leszbi lesz. A nagy szellemi fölény mellett hol a logika?

élhetetlen 2021.03.22. 00:49:00

@horrorpornó bábszínház: „de a gyerekek pszichéjét és nemi identitását lehet, hogy károsan érintené, ha kéz buzi nevelné fel őket.”. Képzelj el eseteket. Válás, az apánál marad a gyerek, mert az anya lelépett, vagy fordítva. Ha az apának az özvegy nagypapa segít, vagy az anyához a szingli testvére költözik oda, ugyanaz van, két férfi, vagy két nő neveli a gyereket. És mi van, ha a lánytestvér helyett a lány szintén lány szerelme van a testvér helyén? Tönkremegy a nemi identitása? Hogy képzeled a homo vagy leszbi párokat? A gyerek előtt dugnak a konyhaasztalon? Ennyire nem lehetsz…. A házasságuk engedélyezése csak azért kellene, mert, ha valamelyik örökbe fogadhat egy gyereket, vagy van sajátja, és meghal, akkor az élettársával hiába nevelték közösen a gyereket tíz évig, mert akár viheti a gyámhivatal. És abban biztos vagy, hogy az intézetben, családotthonban nem sérülhet a gyerekek pszichéje és nemi identitása. A gyereknek biztonság, szeretet kell, és ezt „két buzi”, aki őszintén akarja őket, előbb megadhatják, mint bármelyik gyerekeket pénzért nevelő „nevelőszülő”. Erről nem tudok többet mondani, jó éjszakát.

élhetetlen 2021.03.22. 03:19:41

@eßemfaßom meg áll: Ne értékeld le a nőket. Leírok pár flúgos futamot. Az egy dolog, hogy 50 éves koromig és gletteltem, én tömítettel az ablakkeretet fagittel, és festettem a lakást, én mázoltam. Volt olyan, ha ismered, erkélyajtó, középen egy kilincs, azt, ha elfordítod, alul, felül behúz egy kampót. Ja, míg a betét ki nem kopik. Le akartam szedni a fedőlécet, de több száz kis szög fogta, nem megy. Más megoldás, elfűrészeltem a fedőlécet a zár alatt, felett, egy krokodilcsipesz végével megpatkoltam a kikopott behúzót, visszaszögeztem, fagitt, festék, és még húsz év múlva is működött. Régebbi eset, megvettem a lakást, a cserépkályha és a fal között akkora hely volt, hogy be tudtam nyúlni a villanykapcsolóhoz. Aztán megdöglött a kapcsoló, és akkor még ezek a csavaros aljzatok voltak, na, oda nem fér be csavarhúzó. két hullámcsat, és kivarázsoltam a csavarokat, kicseréltem a kapcsolót. Egy férfi erre azt mondta volna, hogy le kell bontani a cserépkályhát, de annak még nem volt ott az ideje. Mikor pár év múlva eljött, akkor egy szál pajszerrel lebontottam a cserépkályhát, jó, a sittes zsákok elszállításához segítséget kértem. Voltak rendes munkák, voltak Mekk Elek megoldások, de jól bántam a hőlégfúvóval, a rezgőcsiszolóval, a pemzlivel, (sosem használtam hengert, ami a szélén csíkot hagy, mehetsz át rajta újra), spaklival. Volt gyenge pontom, az ütvefúróval sosem mertem kikezdeni. De ettől még lehet nő, aki a „horonymarót végigtolja a falon majd kivési amit ki kell vésni”, a sitt meg attól függ mennyi. Nekem a két méter magas cserépkályhából hat zsák samott jött ki. Arról meg ne is beszéljünk, hogy hány férfi van, aki a szöggel verné be a kalapácsot!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 07:15:00

@gergely_3:

Nem gond, ezzel a nikkeddel is kitesz szarni az udvarra téged a blogger bácsi, Pedómatyi, addig meg röhögünk rajtad. A te feladatod a seggtáncodról beszámolni, de elegendő 1 példányban.

Szóval az 5-éves Zolika pároddal mi a helyzet?

Metálvörös 2021.03.22. 07:30:16

Azért nem jelentkezett a Jófogáson senki, mert a csatolt képen asztalosnő van, és ez szakmai identitászavart okozott a jelöltekben :)

eßemfaßom meg áll 2021.03.22. 07:57:05

@élhetetlen: Igen, ilyen is van, de ettől még 100 átlag csajból igen kevésnek van kedve falat vésni és sittet hordani. Pl biztos vagyok benne, hogy te sem hagytál fel az eredeti szakmáddal és váltottál cserépkályhaépítésre miután a sajátodat szétkaptad. És a sitteszsákokat ott se te vitted ki, márpedig akinek az a szakmája az nem kérhet meg minden alkalommal valakit a fárasztóbb részek megcsinálására. Egy dolog, hogy valaki a sajátját megcsinálja, másik meg, hogy azt választja szakmának.

"(sosem használtam hengert, ami a szélén csíkot hagy, mehetsz át rajta újra)" mert nem a szakmád, nem tanultad meg használni. Nekem sem szakmám viszont megtanultam, így gyönyörűen tudok hengerrel festeni így nem kell a házamat pemzlivel összerondítani hanem gyönyörű homogén festése van.

"Egy férfi erre azt mondta volna, hogy le kell bontani a cserépkályhát" Ne értékeld le a férfiakat.

vizu · http://www.freeweb.hu/szavaiistvan/ 2021.03.22. 12:31:49

A probléma másik megoldása az lehet, ha marad, de bizonyos értelemben jelképessé válik a férfi/nő megszólítás. Azaz csak egy laza értelmezési lehetőség, aminek senki nem tulajdonít különösebb jelentőséget.

DFK 2021.03.22. 13:57:31

nem tudom eldönteni, hogy a poszt paródia, vagy komoly?

horrorpornó bábszínház 2021.03.22. 14:28:52

@MAXVAL birсaman közíró:
Te ostoba pöcs, lehet, hogy nem tud pontosan olyat ejteni, de a flood szóban a-szerű hang van, közel sincs az ú-hoz, és rajtad kívül nincs még egy olyan hülye barom, aki ú-t ejtene a helyett.
Szóval szoptad, bolgár buzi. Vagy csak szopni jársz ide? Mivel buzi vagy, nem csodálom.

Buzika, ha a magyarok türkök, akkor hogy lehet a nyelvük finnugor? És ha a nyelv finnugor, akkor hogyhogy nem kölcsönszavak benne a türk szavak?

Nem véletlenül vagy te elmegyógyintézetben Szófiában, bolgár buzi. Teljesen meglágyult már az agyad a buzulástól.

Az MTA-nak pedig bizony az az álláspontja már elég régóta, hogy a magyar nyelv finnugor nyelv. Ezt esetleg a hozzád hasonló lágyagyú bolgár buzik nem képesek felfogni.

@bontottcsirke:
Majd ha kijártad az általános iskolát, és kicsit többet tanulsz az 1 éven át heti 2 óra angolnál, akkor gyere vissza, mert a mostani tudásod még nulla.
Sajnos, a magyartudásod is.

@kárárámaispj:
Azt sem adhatod ki, hogy milyen IP-címről irkál, mert azért is mész a börtönbe.
Másrészt mivel dinamikus IP-címeket használ kb. minden netszolgáltató, nem tudhatod, hogy ki használta ma, és ki holnap, ha pedig utánajársz, és nem vagy nyomozó hatóság, az már keményen büntetendő. Sőt, ha a szolgáltató kiadja, még azt is megbüntetik.

@John Nethem:
Tudod, a nyelvészet a te elképzelésddel ellentétben tudomány.
A tudomány pedig tényekre épül.
És már elég régóta bebizonyította, hogy a magyar finnugor nyelv.
Csak a hozzád hasonló elmebetegek hisznek mindenféle önjelölt délibábos "nyelvésznek", mint Varga Csaba, Badinyi-Jós meg a többi idióta fasz, akiknek a nyelvészethez annyi közük sincs, mint kiszáradt lószarnak az atomfizikához.

Majd ha tanulsz valamilyen finnugor nyelvet (és van legalább minimális nyelvérzéked), akkor te is hamar rájössz, hogy ezek bizony rokon nyelvek. Még a finn és az észt esetében is, amelyek a legtávolabbi rokonok, de ha valamilyen obi ugor nyelvbe kezdesz, akkor még inkább, mert ott még olyan ősi szavak is hasonlóak, mint a ló, toll stb., ami a finnben és észtben nem (de mondjuk egy csomó ősi szó - hal, víz, kéz, vér, vaj stb. igen), bár lényeg nem a szavak hasonlósága, hanem a nyelv rendszere, ami viszont rettenetesen hasonlít. A legjobb példa rá a létige (lenni-van-volt), ami a finnben is ugyanezeket a váltásformákat (lienee - on - ollut - neked lehet, hogy semmit nem mond, de akinek halvány köze is van a nyelvészethez, annak igen, hozzátéve, hogy a lenni és a lienee mást jelent, a magyarból a lienee-nek megfelelő forma már kiveszett, ahogy leend stb. is, de ugyanaz a tő) mutatja. Pedig már vagy 2500-3000 éve szétváltak a magyaroktól.

"akkor katakanában DE-BU-LE-SA-N lesz belőle"
Az biztosan nem, mert a japánban nincs L hang.
Ezért van, hogy a London pl. Rontoo, Belgium pedig Berudzsi japánul.
De még az angolból átvett asztal (table) szó is téburu.
C ellenben van, bár ce szótag (és ennek megfelelő karakter) valóban nincs, de mivel az egyetlen c-s szótag (cu) a t-sorba tartozik (ta-csi-cu-te-to), így a Debrecen az valószínűleg debureten, esetleg még ha a cs-s szótagok (csa-csu-cso) alá sorolják a ce szótagot (mivel ilyenjük, mint írtam, nincs), akkor deburecsan lesz.
És nemcsak katakanában, hanem hiraganában is, mert ugyanaz a szótagkészlet, csak egy egyik "hétköznapi", a másik az "ünnepélyes" írás (manapság leginkább a latin betűs írás kisbetű-nagybetű különbségét szemléltetik vele).

A nyelvészet láthatóan nem a te asztalod. Hagyd is a picsába.

@eßemfaßom meg áll:
Mert egy csomó férfinak ez az álmai netovábbja. :-)

horrorpornó bábszínház 2021.03.22. 14:29:58

@élhetetlen:
Ha egyedülálló nő gyereket akar, akkor elmegy egy kocsmába, beszélgetésbe kezd egy neki tetsző hímneművel, és ha szerencséje van, és nem egy buzit fogott ki, akkor fél óra múlva kezdheti is a megtermékenyítést, legfeljebb nem lesz mesterséges. De határozottan élvezetesebb lesz, a gyerek meg ott lesz a végén, ha elég kitartó. A végén lehet, hogy még a dugást is megkedveli.

Ami a buzi kontra gyerek témát illeti: az egyedül maradt apa annyiban más, hogy mivel nem buzi, nem fog rámozdulni a fiúgyerekére, mert nem a meleg segglyuk áll az érdeklődése középpontjában. Buziapukról ez már nem mondható el. De a lányára sem fog (épeszű embert feltételezve), mert a saját gyereke. na most örökbefogadó buziknál ezek egyike sem áll fenn, van ott egy kívánatos gyerek, aki még csak nem is a sajátja. És hát ha valaki buzi, ott már bizony problémák vannak az agyműködéssel is, mivel mindent az agy irányít, a nemi vágyakat is. Még akkor is, ha nem tudatosan.
Talán ezen gondolkozz el.

Az oké, hogy a nemzetközi buzilobbi elérte, hogy a buziságot ma már nem tekintik betegségnek, de az. Az agy hibás bedrótozása, mint az autizmus és a többi agybetegség.
Ha egyszer elmész egy buzibárba (tessék kedvcsinálónak, hallgasd meg, tényleg jó: www.youtube.com/watch?v=-XNFokmDKrE), látni fogod, hogy egy heteróhoz képest jóval magamutogatóbbak is.

És igen, lehet, hogy sérül a gyerek a nevelőotthonban is, de két buzi által nevelve szinte biztos, hogy fog.
Jobb esetben a két apu nem közösen dugja, vagy ha közösen is, legalább a barátokat nem hívják meg.

"az ütvefúróval sosem mertem kikezdeni"
Pedig micsoda élményben lett volna részed, ha a megfelelő szerszámot fogatod be bele! A hagyományos vibrátort tuti lealázza!
És akkor a fúrókalapácsot még nem is említettük! Valószínűleg az a non plus ultra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 14:40:40

@horrorpornó bábszínház:

"a flood szóban a-szerű hang van, közel sincs az ú-hoz, és rajtad kívül nincs még egy olyan hülye barom, aki ú-t ejtene a helyett"

Pedig ez az átlag magyar ejtés, rögződött, hogy az "oo" az a legtöbbször ú-hoz hasonlít. S itt is így mondjáj, bár a magyar "ö" közlebbe lenne az eredetihez, mint az "ú".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 14:43:46

@horrorpornó bábszínház:

"ha a magyarok türkök, akkor hogy lehet a nyelvük finnugor?"

A kérdés máig nem tisztázott.

Nyilvánvaló ellentét feszül azonban a magyar nyelv finnugor nyelvtana és a magyar szokások türk jellege között. Ez máig nem tudta senki megmagyarázni.

A legvalószínűábbenk az tűnik, hogy egy türk vagy iráni nép egyesült finnugorokkal, s a nyelv innen lett, egyfajta keverék, ahogy a modern angol is az angolszász és a francia keveréke.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 14:45:14

@horrorpornó bábszínház:

"Az MTA-nak pedig bizony az az álláspontja már elég régóta, hogy a magyar nyelv finnugor nyelv."

Így igaz. De te NEM ezt írtad, hanem azt, hpgy az MTA szerint finnugorok. AMi nem igaz, nincs ilyen MTA-álláspont. Ez elavult volt már 100 éve, amikor még azt hitték nyelv=nép.

inebhedj - szerintem 2021.03.22. 16:14:50

@D. Petres:

Na de mi van, ha letanárnőzöm a tanár urat, lebíróurazom a birónőt, lejogkövetőzöm a parlamenti képviselőt...?

eßemfaßom meg áll 2021.03.22. 16:17:33

@horrorpornó bábszínház: Ha nem is álmodik róla de elmegy a suliba és kitanulja a szakmát majd szarrákeresi magát. A csajok meg nem mennek el villanyszerelősuliba pedig ők is szarrákereshetnék vele magukat.

inebhedj - szerintem 2021.03.22. 16:19:20

@horrorpornó bábszínház:

"Buzika, ha a magyarok türkök, akkor hogy lehet a nyelvük finnugor? "

Mondjuk a nyelvcsere nem annyira ritka, például a bolgárok szláv nyelvet beszélnek, noha eredetileg nem szlávok (pontosan nem tudom, hol jár most az aktuális és adekvát bolgár tudományos álláspont a mindenkori politikai elvárások függvényében, de talán az ősbolgár - trák eredet, és annak megfelelő ősbolgár nyelv volt a korábbi állapot, aztán a nyelv és a népesség egy része elszlávosodott).

bontottcsirke 2021.03.22. 16:25:33

@horrorpornó bábszínház: te valami kiégett szerencsétlen lehetsz, aki még be is képzeli magának, hogy tud angolul. Majd tanítom a gyerekedet, hogy otthon büszkélkedjen az apjának, hogy ő meg is tanult. Amúgy szar lehet a magadfajtának, okoskodsz egész nap, féligazságokat hordasz össze, de szórakoztatóak az ilyen magyar fórumok, gondolom a poszt szerzője is jókat röhög rajtatok, pedig itt már rég sírni kéne,.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 16:44:29

@inebhedj - szerintem:

Ez ma is politikafüggő.

Van aki a szláv verzió híve. Más a trák verzióé. Más az ősbolgár verzióé.

S az ősbolgárokat illetően is ádáz harc van, kik voltak ők: türkök vagy irániak. Sőt van akik szerint trákok voltak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 16:45:23

@bontottcsirke:

Horrorszínházról közismert, hogy alapszinten se ért a nyelvészethez.

élhetetlen 2021.03.22. 20:52:24

@horrorpornó bábszínház: „akkor elmegy egy kocsmába, beszélgetésbe kezd egy neki tetsző hímneművel, … akkor fél óra múlva kezdheti is a megtermékenyítést”. A különbség csak annyi, hogy egy spermadonort ellenőriznek egészségügyi szempontokból is, míg egy kocsmatöltelék lehet akárki (te is), nem. Más a kockázati tényező.
Valamit nem tudsz. A homoszexuálisok, és a pedofilok két külön csoport. Amit ezután írtál értelmetlen zagyvaság. Bontsuk ketté a dolgot. Az örökbe fogadott gyerek, lehet fiú is, lány is, biztos, hogy egyiket sem fogják zaklatni, mert nem pedofilok. A másik, mindkettőnek saját, vér szerinti gyereke van (petesejt bank, béranyaság, ami még Ukrajnában is legális, csak nálunk nem), akkor biztos, hogy a (házas)pár egyik tagja rámászna a párja gyerekére? Van ilyen, napi hírek, hogy a második férj évekig zaklatja a felesége előző házasságából származó lányát, aztán, ha kiderül, bíróság, de ezek a hírek a hetero házaspárokról szólnak. Ha ezt nem érted, akkor a te agyad is rosszul van bedrótozva, csak más szempontok szerint.
Nos, képzeld el, hogy leéltem úgy az életemet, hogy sem buzi bárban, sem sztriptíz bárban nem voltam, de gondolod, hogy egy sztriptíz bárban a nők nem magamutogatók, vagy ha igen, akkor minden nő magamutogató? Csak logikai kérdés.
A következő bekezdésedet nem kommentálom, mert minősíthetetlen.
Az utolsó, nem érdekelnek a szexuális kalandjaid az ütvefúróval, akár előről, akár hátulról használtad, „Pedig micsoda élményben lett volna részed, ha a megfelelő szerszámot fogatod be bele!„. Hát ebből ki is maradok, örülök, hogy te élvezted. „És akkor a fúrókalapácsot még nem is említettük! Valószínűleg az a non plus ultra.”. Azt még te sem merted kipróbálni seggbe? Csak a valószínűlegből gondolom.

horrorpornó bábszínház 2021.03.23. 01:08:57

@MAXVAL birсaman közíró:

Talán ha megtanulnál olvasni, az sokat segítene az írott szöveg megértésében. Most láthatólag még nem megy.

"egy türk vagy iráni nép egyesült finnugorokkal, s a nyelv innen lett, egyfajta keverék"
Csak hát nyelvtanában semmi köze sem az iráni, sem a türk nyelvekhez. Akkor meg mitől is lenne keverék?
Attól, hogy átvettek a kalandozások során türk szavakat? Mert akkor a magyar sokkal inkább latin vagy német nép, ugyanis sokkal több a latin és a német eredetű szó a magyarban, mint a türk.
Bár leginkább szláv nép, mert a szláv kölcsönszavaink száma messze meghalad minden mást. Kezdve olyanoktól, mint a beszéd, a pénz, a pohár, a kasza, a szalonna... a magyar nyelv szókincsének legalább 30%-a szláv eredetű kölcsönszó.

"a magyar szokások türk jellege"
De nincs türk jellegük. Alapvetően finnugor jellegük van. A ruházattól a zenéig, a (honfoglaláskori) sámán-táltos kultuszig, ami a türköknél nincs. A finnugoroknál meg van.

Ennyi mindent (nyelv, zene, ruházat, szokások) azért nem vesz át egyik nép a másiktól még több száz év alatt sem, lásd pl. cigányok Magyarországon - és 500 évig biztosan nem éltünk egymás mellett semmilyen türk néppel, ráadásul a média hiánya és a kissé nehézkes telekommunikáció miatt akkor kicsit még nehezebben is változtak mind a szokások, mind a nyelv.

És lehet, hogy a finnekre külsőre kevéssé hasonlítanak a magyarok, de pl. a lappokra (hülyébbeknek számi) meglehetősen, külsőre is. Mármint a honfoglaláskori ábrázolásokon szereplő ősmagyarok. És a lappok is finnugor nép, a nyelvük közelebb áll a finnhez, mint mondjuk a német az angolhoz.

"Pedig ez az átlag magyar ejtés"
Nem, ez az átlag bolgárbuzi-ejtés. A magyarok nem olyan hülyék, mint te, bolgár buzi.
A magyar ö pont olyan távol van a flood magánhangzójától, mint az ú. Kb. 100 éve még valóban ö-szerű hang volt, és egyes angol tájszólásokban még ma is az (ahogy a club, amiben ugyanez a magánhangzó van, szintén klöb volt régen (a franciában így is ejtik ma is), a pick-up meg piköp, de nagyon hülyéken kívül más már nem ejti így Magyarországon. Az angolban ugyanis a hang eltolódott az á felé, kb. olyan, mint a magyarnál egy kissé zártabban és röviden (a hosszúságban) ejtett magyar á.

@inebhedj - szerintem:
Igen, de erre volt jó pár száz évük.
A magyarok senkivel nem éltek ennyi ideig egy helyen (nem egymás mellett, egy helyen).

Ami meg a nők leurazását illeti, az amerikai hadseregben a női katonatisztnek is azt mondja a baka, hogy Yes, Sir!, nem azt, hogy Yes, Madam!.
Legalábbis amíg el nem indult egy újabb #metoo - BLM faszság Amerikában, ahol azért nem ritka az ilyen.

@bontottcsirke:
Nem, seggfejkém, csak veled ellentétben én tudok angolul is meg magyarul is, te meg egyik nyelven sem.
Majd ha kijárod az általános iskolát 25 éves korodra, akkor talán mindkettőn fogsz már egy kicsit gagyogni.
igen, a hozzád hasonló okoskodó ostoba faszokon bizony sírni kéne.

horrorpornó bábszínház 2021.03.23. 01:30:32

@MAXVAL birсaman közíró:
Nem, seggfejke, ez rólad közismert, hogy még magyarul sem tudsz rendesen, de nyelvésznek hirdeted magad, pedig hülye vagy hozzá, mint a szüreti fosos segg.
Ja, meg rólad még az is, hogy bolgár buzi vagy, és egy szófiai elmegyógyintézetben ápolnak.

@élhetetlen:
Gondolom, spermadonorhoz is mehet egyedülálló nő is, de még buzi is (legyen már egyenjogúság, a faszomba, hagyjuk ezt a leszbikusozást, hát nem az egyenjogúságért küzdenek? Mert akkor az LMBTQLFS = BBBBBB - buzi, buzi, biszex, buzi, buzi, buzi, buzi, buzi, faszt kell itt egyénieskedni, hogy ő máshogy buzi, mint a többi buzi? Legyen ezen a téren is egyenjogúság nevezzünk minden buzit buzinak, tök mindegy, férfi vagy nő, vagy hogy hogyan öltözik, szerinte jó vagy rossz testbe született, kisfaszom).
Csak kevésbé élvezetes.
Mellesleg a nagy spermadonor-ellenőrzésekről annyit, hogy nem egy esetben kiderült már, hogy kurvára nem az lett a gyerek biológia apja, aki a donációs lap szerint lett volna, mert mondjuk vagy az asszisztens kevert el valamit, vagy a doki verte bele mindenki kémcsövébe a sajátját, stb., stb. Nem egy ilyen film is van "igaz történeten alapul" felirattal, meg voltak ebből perek is. És ezek csak azok, amik kiderültek.
Mellesleg kocsmatöltelék is lehet egészséges is. :-)
A homoszexuálisok és a pedofilok egymással baromi nagy átfedésben lévő két csoport. Lásd a katolikus papok mostanában kiderült több ezer esetét. Nyugi, ha így meg tovább, még a te életedben megkapják a most a buziknak járó jogokat a pedofilok is, 30 éve még a buzikat sem tartották normálisnak (ahogy nem is azok).
"biztos, hogy egyiket sem fogják zaklatni, mert nem pedofilok" - hát erre azért ne fogadj az életedben, mert nem leszel hosszú életű.
"biztos, hogy a (házas)pár egyik tagja rámászna a párja gyerekére?" - nem biztos, de buziknál azért egy nagyságrenddel nagyobb rá az esély, pedig mint írtad heteróknál is előfordul elmebeteg, viszont a buziknál meg mindnél ott van az az agyi torzulás, ami azt eredményezi, hogy a saját nemével akar dugni. Tehát egyik sem ép elméjű. Innentől a kockázat jóval fokozottabb.
Csak meg kell nézni a Pride-felvonulást. Mikor láttál te heterókat pávatollal a seggükben az Andrássyn masírozni fényes nappal, tömegek szeme láttára? Szerinted ez normális?

"egy sztriptíz bárban a nők nem magamutogatók"
Baszod, azok pénzért teszik, ebből élnek, gyakorlatilag szoft kurvák/kurva lightok (a színpadon, azon kívül jelentős részük hard/heavy, sőt, egyenesen heavy duty is).
De a buzibárokban ingyen teszik ezt a kedves vendégek, és úgy, hogy a sztriptíztáncosnők belepirulnának.

Én egyiket sem próbáltam seggbe, se buzi, se nő nem vagyok, de ha gondolod, a tiedbe bármelyiket. Akár a négylábú, zabhajtású mezőgazdasági erőgép hímjének fajfenntartó eszközét is. Ha akarod, vazelin nélkül is akár.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:13:19

@horrorpornó bábszínház:

Ex-nyelvész vagyok, s jól értek a témához. Te viszont mág a "magyar nép" és a "magyar nyelv" közti különbséget se érted.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:15:23

@horrorpornó bábszínház:

A magyar anyagi kultúra nem finnugor, szinte alig van hasonóság.

Ha a magyar keveréknyelv, akkor simán lehet a hatalmas türk szókincsünk szubsztrátum.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:16:23

@horrorpornó bábszínház:

"magyar ö pont olyan távol van a flood magánhangzójától, mint az ú"

Azt mondtam, a magyar ö-höz hasonló, nem azt, hogy azonos vele.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:17:34

@horrorpornó bábszínház:

"rólad még az is, hogy bolgár buzi vagy, és egy szófiai elmegyógyintézetben ápolna"

Te meg Pedó Matyi vagy, a neves Angyal utcai seggtáncos, de ezt te magad sokszor bevallottad másik nikked alatt.

horrorpornó bábszínház 2021.03.24. 20:18:35

@MAXVAL birсaman közíró:
Exnyelvész vagy te a faszomat, le sem tudod írni helyesen a szót, te ostoba bolgár buzi.

A honfoglaláskori magyar kultúra és vallás (a magyarban táltosnak nevezett sámánok, medveénekek, pentaton dallamok stb.) pedig bizony a egyértelműen a finnhez hasonló, és semmi köze a türkökhöz.
Csak hát ehhez is hülye vagy, mert csak a fideszes seggek nyalásához értesz, máshoz semmihez.

horrorpornó bábszínház 2021.03.24. 20:20:08

@MAXVAL birсaman közíró:
De nem hasonlít hozzá, seggfej.
A magyar á-hoz hasonlít.

A szó 200 évvel ezelőtti ejtésében hasonlított a magyar ö-höz, de már kurvára nem úgy ejtik. Tanulj meg olvasni, bolgár buzi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 20:21:14

@horrorpornó bábszínház:

Marhaság. A honfoglaláskori magyar anyagi kultúra abszolút nem finnugor. Ha az lenne, fel se merülne az említett probléma.

Te valami fanatikus ballibbant lehetsz, akiszerint aki rossz szót mond a finnugorságra, az fasiszta.

horrorpornó bábszínház 2021.03.24. 20:21:20

@MAXVAL birсaman közíró:
Semmiféle Matyi nem vagyok, ezt csak a te elmebeteg bolgár buzi agyad gondolja ott a szófiai buzitovábbképző elmegyógyintézetben.

élhetetlen 2021.03.26. 03:40:25

@horrorpornó bábszínház: Apróságok. „Gondolom, spermadonorhoz is mehet egyedülálló nő is”. Rosszul gondolod. A pedofíliát és a homoszexualitást továbbra is kevered. „Én egyiket sem próbáltam seggbe, se buzi, se nő nem vagyok”, (mondhatod), „ viszont a buziknál meg mindnél ott van az az agyi torzulás”. Az agyi torzulás nálad is ott van, ugyanis normális embernek egy ütvefúróról nem egy vibrátor jut az eszébe. Beszéld meg egy pszichológussal, hogy mi van emögött, mert valami baj van, valamit elfojtasz. És ez a lelkesedés, „Pedig micsoda élményben lett volna részed, ha a megfelelő szerszámot fogatod be bele! A hagyományos vibrátort tuti lealázza!” , ahogyan ajánlod, arra utal, hogy neked már megvolt az élmény. Ne nekem ajánlgasd, mert nekem erre nincs szükségem. A másik, hogy te voltál Pride felvonuláson, voltál buzibárban, buzibárban készült felvételekkel jössz, nem vagy gyanús magadnak, hogy esetleg valami nem stimmel? Csak kíváncsiság, vagy titkolt vágyakozás?
És ezek után írhatsz bármilyen trágárságot, arra már nem válaszolok, csak ezt még el akartam mondani.

horrorpornó bábszínház 2021.03.26. 19:25:53

@MAXVAL birсaman közíró:
Baromka, azokat hallgatok napi 8 órában, heti 5 nap.

horrorpornó bábszínház 2021.03.26. 19:30:39

@élhetetlen:
"A pedofíliát és a homoszexualitást továbbra is kevered."
Dehogy keverem. >90%-os az átfedés.

De ahogy látom, ezzel az ütvefúrós dologgal nagyon felizgattalak, szerintem már bújod a katalógusokat, hogy hol mennyiért lehet kapni.
Pride-on nem voltam, de nem nagyon lehetett őket kikerülni, mert végigmentek a városon. Én jobban szerettem volna, ha kint a faszban tartják a pusztavacsi prérin, ahol nem kell látnom őket.
Az adott felvétel nem buzibárban készült, csak arról szól. :-)

horrorpornó bábszínház 2021.03.27. 22:59:06

@MAXVAL birсaman közíró:
Lehet, hogy neked kéne megtanulnod angolul, bolgár buzi.

horrorpornó bábszínház 2021.03.28. 17:23:33

@MAXVAL birсaman közíró:
Tudsz te a faszomat, bolgár buzi. Akkor nem mondanál akkora baromságokat, hogy a flood kiejtése magyarul flúd.

horrorpornó bábszínház 2021.03.28. 17:24:30

@MAXVAL birсaman közíró:
Dehogy tévedek. Azért strichel, hogy fizesse a kezelésedet a szófiai elmegyógyintézetben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 18:00:01

@horrorpornó bábszínház:

Nem az én nagyapám volt önkéntes gyilkos a Waffen SS-ben, Matyi, hanem a tiéd.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.04.01. 03:15:54

@MAXVAL birсaman közíró: Meg nem mondom neked, finn gomb sincs, nem járok ilyen helyekre...
:D

horrorpornó bábszínház 2021.04.13. 14:13:55

@MAXVAL birсaman közíró:
Nem hát, mert túl hülye volt hozzá a bomlott agyával, és ezt örökölted is., bolgár buzi.
A nagyapád nyilas gyilkos volt, apád meg ÁVO-s gyilkos.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.13. 14:17:18

@horrorpornó bábszínház:

Apám az ÁVO feloszlatásakor 16 éves volt, nehezen lehetett volna ott gyilkos.

Egyik nagyapám se volt nyilas. Egyik dédnagymamám férje az volt, ő se gyilkolt.

élhetetlen 2021.06.21. 01:08:02

@midn: Te most tényleg azzal akarod bizonyítani, hogy milyen magas az IQ-d, hogy június második felében elkezdesz floodolni egy márciusi posztra? Korán is kezdődhet az elhülyülés. Méresd újra a maradék IQ-dat.
süti beállítások módosítása