PrehryFarkas

"FriendsMas", avagy egy újabb karácsonyi baromság Amerikából

2019. december 06. 11:03 - Dedi Cool

A Friendsgiving nevű amerikai jelenségről nemrég már írtam egy bejegyzést, melyből kiderült, hogy a Friendsgiving nem más, mint barátok vacsorával vagy ebéddel egybekötött összejövetele közvetlen az Egyesült Államok legnagyobb ünnepe, a Hálaadás (Thanksgiving) előtt.  De akkor mi a fene az a FriendsMas?

Ugyan a Friendsgivinggel ellentétben még nincs saját Wikipédiás oldala, de máshol így definiálják:
Friendsmas is that special time of year when close friends get together to consume large quantities of delicious food stuff and exchange gifts. Friends celebrating Friendsmas may not be able to contain their excitement, randomly shouting various holiday jargon. The wearing of ugly Christmas sweaters is sometimes required.
1. "Best friend, when's Friendsmas?!"
2. "Let's have twelve desserts on Friendsmas even though it's only going to be the two of us!"
3. "So...who's buying the groceries?"
4. "BEST FRIEND, WHEN'S FRIENDSMAS?!"
Igen, gyakorlatilag tehát ugyanaz mint a Friendsgiving, csak Karácsony apropóján. Hát nem zseniális? Azaz, három, maximum négy héten belül a barátoknak természetesen muszáj, de legalábbis illik - MEGINT - összejönni, egyet ebédelni és beszélgetni. Elvégre "rengeteg" idő telt el a Hálaadás óta és nyilván van miről ismét jót elcsevegni. És természetesen ajándékot is kell vásárolni, feltéve, ha nem a lopást preferáljuk, ahogy ezt a legutóbbi posztban is megírtam.
724c370a6e5ce666c0421cf266456927.jpg
Az üdvözlő lapokat forgalmazó cégek egyébként már teljes mellszélességgel beálltak a FriendsMas mögé és százszámra nyomtatják a meghívókat, díszítőket, és egyéb kiegészítőket. Itt van egy kis ízelítő a választékból.
71mxafbrfll_sx425.jpg
il_570xn_1927228440_87d9.jpg
Mondom én, hogy hiánypótló! Hát el lehet képzelni egy baráti összejövetelt a két ünnep között vagy éppen Karácsonyt követően ezen körítés nélkül? Vajon tényleg le lehet-e ülni csak úgy beszélgetni mindenféle meghívó nélkül? Elképzelhetetlen, ugye? Szinte már-már barbári gondolatnak számít, ha valaki csak úgy telefonon keresztül meghívja a barátait egy beszélgetésre Decemberben. Szörnyű, még a hideg is kiráz, ha erre a Friendstelenségre gondolok.
#OkBoomer, te ezt nem érted!
- mondaná mind a két tinédzser gyermekem.
De ha már itt tartunk, akkor csak azt az egyet tényleg nem értem, hogy ebben a fene nagy PC korszakban, hogy lehet egy keresztény ünnepre hajazva felhúzni egy ilyen ötletet? De - közvetve - ezt is megmagyarázzák:

The most important thing to remember about Friendsmas is that it isn't technically Christmas. You don't have to follow any Christmas traditions, feel free to start your own. This is a holiday to celebrate friendship, so just get your friends together and do whatever will make you all happy. My friends usually model our Friendsmas like a small Christmas, but you get free reign here.

Megnyugtató, hogy nem kell feltétlen a Karácsonyt lemodellezni. De akkor minek az a fránya "Mas" a végére? Talán mégsem véletlen, hogy közel sem annyira népszerű, mint a Friendsgiving. Nehezebb is toborozni barátokat rá, de sebaj, mert ugyanezen cikk szerzője erre is talált egy "frappáns" megoldást.

In some rare cases, you may have problems getting your friends on board. There are two solutions here: find new friends you actually enjoy having a good time, or win them over. Usually this is best done my following what I call College Law. If you haven't notice by now, the one way to guarantee attendance to an event in college is to offer something free, with food being the gold standard of free items and t-shirts coming in at a close second. If your friends are on the fence about planning Friendsmas, just remind them that a second Christmas means a second Christmas dinner.

Magyarul, ha kell, ha nem, csinálj egy Friendsmast, Amennyiben a jól bevált régi barátoknak nem tetszik az ötlet, akkor vagy (1) szerezz inkább újakat és azokat hívd meg, vagy (2) emlékeztesd őket, hogy a vacsora, a Karácsonyhoz hasonlóan a Friendsmason (is) ingyen van. Észveszejtő logika. Tehát a siker titka - ha igazi barátaink nem jönnének el - az, hogy hívjunk meg idegeneket és szolgáltassunk nekik ingyen vacsorát csak azért, hogy elmondhassuk csináltunk egy Friendsmast. Na most már értem.
Ezek szerint azért van még mit alakítani ezen a Friendsmason, de nem kétlem jenki barátaim ezt a korai kisiklást (is) hamarosan rendbe hozzák majd és tavasszal már a Freindsterről is tudósíthatok.

U.I.

Ha tetszett ez az írás és esetleg érdekel még más hasonló jellegű korábbi, valamint a közeljövőben megjelenő szösszenet is, akkor lájkold a blog Facebook oldalát: http://www.facebook.com/PrehryFarkas

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prehryfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr1615324886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása