PrehryFarkas

Ha van egy jó meg egy rossz hírünk, melyikkel érdemes kezdeni?

2019. május 16. 05:35 - Dedi Cool

"Van egy jó meg egy rossz hírem! Melyikkel kezdjem?"

Hányszor hallottad már ezt a kérdést életedben? Valószínű rengetegszer. Te mit választottál? Hogy gondolod, jól döntöttél? De vajon számít-e egyáltalán a sorrend és ha igen, melyikkel érdemes kezdeni? Melyikkel ha mi mondjuk a két ellentmondó hírt, és melyiket válasszuk először akkor, ha éppen nekünk szegezik ezt a kérdést?

Tovább
Szólj hozzá!

Lyesz Vi Ken! Avagy, hogy beszélgessünk Amerikaiakkal

2019. május 11. 20:43 - Dedi Cool

A "de", a "reménykedem" és a "próbálom" szavak önpusztító ereje Amerikában

Az amerikaiakkal való hatékony metakommunikációról már elmélkedtem korábban, de arról még nem, hogy miképp érdemes jól és hatékonyan beszélgetni velük. Essék akkor most szó erről, bár szerintem az általam tapasztaltak és leírtak nem csak amerikaiakra és nem csak idegenekkel való társalgásokra vonatkoznak. Nem kevés talán otthon is megállja a helyét. Sőt, egyiket másikat én még gyermekeim nevelésére is használom... több kevesebb sikerrel.

Tovább
138 komment

Hatékony metakommunikáció amerikaiakkal

2019. május 10. 04:15 - Dedi Cool

Avagy, mit ne csinálj jenki ismerősöddel és kollégáddal

Ha gyakran van alkalmad amerikaiakkal beszélgetned, ez a bejegyzés nem sok újat fog mondani neked. Ha nincs tapasztalatod vagy szeretnél könnyebben és hatékonyabban kommunkálni jenki kollégáiddal, barátaiddal, netán most fogsz először találkozni egy amerikaival, talán tudok egy-két hasznos dolgot ajánlani.
Lássuk akkor a hozzávalókat a tengerentúli hatékony nem verbális kommunikációhoz:

Tovább
9 komment

Amikor cukros bácsinak néztek Kaliforniában

2019. május 03. 07:05 - Dedi Cool

Néztek már téged cukros bácsinak? Keresett a rendőrség emiatt? Ha mind a két kérdésre igen a válaszod, akkor valószínűleg vagy egy, a külvilág elől jól elzárt helyiségben olvasod e sorokat, vagy olyan banális félreértésnek vagy áldozata mint én voltam itt az USÁ-ban.

Tovább
13 komment

Huszár becsület

2019. április 29. 02:14 - Dedi Cool

Avagy a magyar katonák hazai megbecsülése

Idestova 10 éve élek az USÁ-ban, de még mindig rácsodálkozok egyes dolgokra. Mások meg folyamatosan lenyűgöznek. Ez utóbbiak közé tartozik a katonák itteni társadalmi megítélése legalábbis magyar szemmel.

Nehéz országok kultúráját összevetni, (talán nem is szabad) főleg úgy, hogy már csak az egyikben élek, így lesznek ebben a szösszenetben kissé fura részek, de olvastam már ennél rosszabb összehasonlítást is, úgyhogy uccu neki, most hogy a tiszteletköröket leírtam.

Tovább
Szólj hozzá!

A magyar futó magánya

2019. április 29. 01:56 - Dedi Cool

Még mindig él bennem egy eleven emlékkép a késő gimnáziumi évekből, amikor vagy lebicikliztünk a Balatonra, vagy elvittek motorkerékpáron valahova és útközben mindig intettünk a szembejövő biciklistáknak és motorosoknak, ők meg vissza nekünk. Valahogy megfogott ennek a szubkultúrának a különös szokása, hisz valljuk be őszintén azt sem tudtuk kinek intettünk. Viszont úgy éreztük tagjai voltunk valaminek. Valaminek, aminek a gyalogosok és kocsisok nem. Leírhatatlan érzés. Semmi emberfeletti, egész egyszerűen egyedi és ezért nagyon bennem maradt.

Tovább
37 komment